HWSW free!

Ingyenes mobilfejlesztői meetup, találkozz és sörözz szakmabeliekkel !

A HWSW képzések és konferenciák mellett 2014-ben elindítottuk a HWSW free! rendezvénysorozatot is, amely a klasszikus meetupok kötetlen hangulatában zajlik. A HWSW free! ingyenes, laza hangulatú, barátkozós rendezvény, vitaindítónak néhány szakmai előadással.


A rendezvényekre olyanokat hívunk meg előadni, akikkel magunk is szívesen leülünk bármikor egy sör mellé, hogy elbeszélgessünk szakmai kérdésekről.

A tavaszi HWSW free! rendezvényeken az IT-üzemeltetőknek kedvezünk a témaválasztással, az ősszel azonban a fejlesztőké a terep. Az előző meetupon az Java fejlesztésre fókuszálunk, most az iOS, illetve az általános mobilfejlesztés lesz fókuszban.


Gyere el, hallgasd meg az előadásokat, beszélgess róluk, igyál pár sört és érezd jól magad!

Programok október 27. (kedd)

 • Színházterem

AnKERT előadások

 • Kapunyitás

  • 17:00
  • Érkezés, ismerkedés, sörözés
  • 17:58
  • Rövid megnyitó
  Az előadásról

  Rövidek leszünk, de tényleg

  Gálffy Csaba

  főszerkesztő, HWSW

  Csaba 2011-ben csatlakozott a HWSW szerkesztőségéhez, munkája főként a nagyvállalati számítógépes rendszerek alkalmazott technológiái, valamint a terület meghatározó gazdasági és üzleti trendjeinek elemzése.

  • 18:00
  • Analitika a mobilfejlesztés motorja, mérések hatása a gyakorlatban
  Az előadásról

  Tavalyi hipotézisünkben vázoltuk, hogy a megtervezett méréseken keresztül hogyan tudjuk a termékfejlesztést a tökéletes felé irányítani, illetve marketingcéljainkat finomhangolni... Folytatásként nézzük meg, gyakorlatban milyen információk segítenek a termék életútja során.

  Álmos Balázs

  mobil-specialista, Planet of the Apps

  Több éves technikai múlt és úttörő fejlesztések után Londonban találtam magamnak helyet a mobilmarketing világban, illetve a hátterében álló technológia kutatásában, fejlesztésében. A viselkedéskutatás és a reklámpszichológia egészen új távlatokba ért a technikai fejlődés rohamos előretörésével. Az adathalászat, a BIGDATA és elemzési lehetőségei, alapvetően változtatják meg a termékfejlesztés és a marketing alapjait. Jelenleg a Planet of the Apps alapítójaként próbálom a mobilanalitikában rejlő lehetőségeket bemutatni a nagyvilágnak.

  • 18:15
  • Swift 2.0 - még mindig béta?
  Az előadásról

  Megjelent a Swift 2.0, de mit is kaptunk ezzel a frissítéssel? Breaking update? Protocol oriented programming? Gyorsabb és stabilabb? Mit várhatunk ezután?

  Komlósi Zoltán

  senior developer, Sanoma MDC

  Objective-C guru, 50+ megjelent alkalmazás (Helyes?!, Bérkalkulátor, Ingyen-Könyv / Könyv-Tár, Onlineszáma, Minefield) készítője.

  Lizik Gábor Levente

  iOS developer, Sanoma MDC

  Swift evangelist @ Swift Meetup Budapest. iOS, watchOS, tvOS experience.

  • 18:30
  • Mikor a saját gyermekünket kritizáljuk: App UX review
  Az előadásról

  A Supercharge-nál nemzetközi megrendelőink mobil termékeit segítünk eljuttatni az ötlettől a sikeres megvalósításig. A folyamatban nem mindig azonos szerep jut nekünk: sokszor a felhasználói élmény felépítése is a mi feladatunk, azonban, vagy hogy az ügyfél saját terveit valósítjuk meg. Az utóbbi volt helyzet a New Yorki startup ügyfelünk esetében is: a szolgáltatásuk indulásakor a tengerentúlon tervezték meg az applikáció működését és felhasználói felületét. Az app koncepciója üzletileg sikeresnek bizonyult, így nagyon megérett az idő, hogy a UX is szintet lépjen. Nekiláttunk feltárni a problémákat és most éppen azon dolgozunk, hogy általunk fejlesztett alkalmazás felhasználói élményét újra gondoljuk. Ezt a folyamatot fogjuk bemutatni egy előadásban, hogy közösen okulhassunk a tanulságokból.

  Fónagy Balázs

  UX Lead, Supercharge

  Balázs eredetileg online marketingesként kezdte karrierjét, majd felhasználói kutatások vezetése során merült el egyre jobban a UX világában. Úgy gondolja, hogy a kiemelkedő felhasználói élmény valójában a legerősebb ütőkártya lehet a marketing eszköztárában, így a két szakterület nem is áll messze egymástól. Tavasz óta a Supercharge mobil termékfejlesztő csapat UX törekvéseit vezeti. Legizgalmasabb feladatának a termékek UX stratégiájának kialakítását tartja: üzleti és felhasználói igények, célok között harmóniát teremteni.

  • 18:45
  • Itt az iOS 9 - mi változott a motorházban?
  Az előadásról

  3D touch, iPad Pro, split-screen multitasking és search API: néhány fontosabb újítás az iOS 9 és a legutóbbi Apple bejelentés kapcsán. Átnézzük, hogy melyek a legfontosabb változások és, hogy ezek kapcsán mire érdemes odafigyelni egy app fejlesztőnek.

  Kelényi Imre

  iOS technical lead, Skyscanner

  Imre több mint 10 éve foglalkozik mobilszoftver-fejlesztéssel. Készített alkalmazásokat Symbianra (pl. a világ első mobilos BitTorrent kliensét), Windows Phone-ra, de az utóbbi években már főként csak az iOS-re koncentrál. Oktat a BME-n, az AIT-n és különféle helyeken tart tanfolyamokat, többek között a HWSW képzésein. 2015 óta a Skyscanner csapatát erősíti.

  • 19:00
  • Sörözés és kötetlen beszélgetés az előadókkal

Ha tetszik a program, csatlakozz hozzánk!

A HWSW informatikai kiadó rendezvényein is ugyanazt a filozófiát követjük, mint informatikai kiadványainknál: a tartalom szent és sérthetetlen.
A tartalomhoz az arculatot a mito adta.

Kapcsolat

Így juthatsz oda

 • Autóval

  A HWSW free! helyszíne az AnKERT, amely a 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33. szám alatt található és nem azonos az Anker közben levő hellyel. A környéken a parkolás nem egyszerű feladat, és sörözés után úgysem fogsz tudni hazavezetni, ezért inkább a tömegközlekedést javasoljuk. Ha autóval érkezel, a szomszédos utcák némelyikében (pl. Nagymező utca, Zichy Jenő utca, Székely Mihály utca, Kazinczy utca) találsz fizető parkolót.

 • Tömegközlekedéssel

  Az AnKERT-et a legkönnyebben az M1 földalatti Opera megállójától lehet elérni gyalog, de nincs messze az Arany János utca (M3) vagy a Deák tér (M2, M3) metrómegálló sem. A 4-6 villamosok Oktogon megállójától is csak pár perc séta a HWSW free! helyszíne. Ne felejtsd el, hogy a HWSW free! helyszíne (AnKERT, 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33.) nem azonos az Anker közben levő hellyel.

scrollTop