HWSW free!

4 klassz előadó, 4 friss IT üzemeltetői téma a foci Eb szünnapján

A HWSW képzések és konferenciák mellett 2014-ben elindítottuk a HWSW free! rendezvénysorozatot is, amely a klasszikus meetupok kötetlen hangulatában zajlik. A HWSW free! laza hangulatú, barátkozós, beszélgetős, vitaindítónak néhány szakmai előadással.


A rendezvényekre olyanokat hívunk meg előadni, akikkel magunk is szívesen leülünk bármikor egy sör mellé, hogy elbeszélgessünk szakmai kérdésekről.

Tavasszal hagyományosan az IT üzemeltetőknek és IT biztonsági szakembereknek kedvezünk a témaválasztással, ennek szellemében állítottunk össze harmadik tavaszi meetupunk programját.


Gyere el, hallgasd meg az előadásokat, beszélgess róluk, igyál pár sört és érezd jól magad!


A helyszíni előadó fedett, van fedett és szabadtéri bárpult is, így bármilyen időjárási körülményre fel vagyunk készülve.

Kiemelt támogatók

 • ESET
 • Aruba Cloud
 • ITSH

Programok június 23. (csütörtök)

 • Színházterem

AnKERT előadások

 • Kapunyitás

  • 17:00
  • Érkezés, ismerkedés, sörözés
  • 17:58
  • Rövid megnyitó
  Az előadásról

  Rövidek leszünk, de tényleg

  Voith Hunor

  szerkesztő, HWSW

  Néhány éves kihagyást leszámítva 2002 óta dolgozik újságíróként, a HWSW-hez 2015-ben csatlakozott. Főként az IT szektor üzleti oldala, az adatvédelem, adatbiztonság és az ezekhez kapcsolódó jogszabályi környezet érdeklik, de örök játékosként a játékipar történéseit is aktívan követi.

  • 18:00
  • A biztonság csak annyira erős, mint a leggyengébb láncszem
  Az előadásról

  Egy cégnél sok olyan rendszerkomponens, belépési pont lehet, melyek felett rendre elsiklik a figyelem, pedig a támadások sokszor egészen meglepő helyekről érkeznek.

  Peter Košinár

  Senior víruskutató, ESET

  Néhány évig szabadúszó biztonsági szakemberként dolgozott, majd egy évtizede malware elemzőként csatlakozott az ESET-hez. Jelenlegi fő tevékenysége a vírusfelismerő technológia fejlesztése.

  • 18:20
  • Composable infrastructure - hogyan váltsunk szemléletet szoftveralapú adatközponti irányba?
  Az előadásról

  Hogyan rövidíthető le az alkalmazásfejlesztéstől az éles üzemig tartó út, és milyen igényeket támaszt ez az infrastruktúrával szemben?

  Zeisel Tamás

  vezető presales tanácsadó, HPE

  30+ év szakmai tapasztalattal a háta mögött a tudományos/fejlesztői múlttól és több hazai vállalat alapító tagjaként vezetett az út a HPE-hez. Kezdetben hálózati technológiák iránti érdeklődésem az utóbbi 10 évben fordult az adatközponti megoldások felé. Számos hazai nagy rendszer tervezésében vettem részt, és aktív szerepet vállaltam szoftveresen definiált technológiák bevezetésében.

  • 18:35
  • Openstack-alapú nyilvános felhő üzemeltetése Magyarországról [Támogatói előadás]
  Az előadásról

  Az ITSH globális ügyfelek IT infrastruktúráját és alkalmazásait üzemelteti Magyarországról. 2015 óta vesznek részt a Deutsche Telekom Openstack-alapú nyilvános felhő szolgáltatásának felépítésében és üzemeltetésében.

  Gerner Péter

  Head of IT Operations, IT Services Hungary

  Az ELTE programozói matematikusi szakán végzett, majd Siemens érdekeltségű cégekben dolgozott szoftverfejlesztőként, projektvezetőként és üzletfejlesztési területen. 2007-től dolgozik az ITSH-ban, különböző vezetői beosztásokban, jelenleg a globális IT üzemeltetésért felelős magyarországi üzletág vezetője. Hobbiból weboldalakat üzemeltet ismerősöknek, barátoknak, helyi közösségeknek és önkéntes szervezeteknek. A hobbija miatt néha többet tud webes trendekről és technológiákról, mint a munkájából következik.

  • 18:50
  • Különböző alkalmazási igényekhez, különböző szervermegoldások
  Az előadásról

  Szerverarchitektúrák evoluciója, konvergens és hiperkonvergens megoldások összehasonlítása: mit takarnak valójában ezek az új elnevezések, mi változott a "régi iskolához" képest?

  Strausz János

  Adatközponti specialista, Cisco

  A Cisco Magyarország adatközponti technológiákért felelős értékesítési vezetője. Több nemzetközi informatikai nagyvállalatban szerzett szakmai és vezetői tapasztalatot az adatközponti megoldások területén. Az ICT piacon eltöltött 20 év alatt több jelentős projektben vett részt, mind ügyfél, szolgáltató, mind partneri oldalon.

  • 19:05
  • Linux Bash Shell - Windowson
  Az előadásról

  Tovább nyit a Linux felé a Microsoft, idén nyáron Bash shell kerül a Windows 10-be. A megoldás alapja a Windows Subsystem for Linux, ezen fut az ubuntus Bash, megtartva a teljes kompatibilitást a linuxos implementációval. Megnézzük, hol tart most a fejlesztés.

  Simonné Kovács Ágnes

  Cloud Solution Architect, Microsoft

  Ági évekig Oracle szakértőként dolgozott majd 2011-től az Oracle színeiben Presales mérnökként majd Cloud konzulensként ismerték meg az ügyfelek. A jelenlegi magyarországi nagy rendszerek tervezésében Oracle oldalról vett részt és 2016-ban csatlakozott a Microsoft-hoz, ahol az Azure a fő területe, ezen belül is Oracle és Open Source megoldások kialakítása a felhős platformon.

Sorsolás + Sörözés

Ha tetszik a program, csatlakozz hozzánk!

A HWSW informatikai kiadó rendezvényein is ugyanazt a filozófiát követjük, mint informatikai kiadványainknál: a tartalom szent és sérthetetlen.
A tartalomhoz az arculatot a mito adta.

Kapcsolat

Így juthatsz oda

 • Autóval

  A HWSW free! helyszíne az AnKERT, amely a 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33. szám alatt található és nem azonos az Anker közben levő hellyel. Az AnKERT időjárási szempontból univerzális helyszín, az eső soha ne tartson vissza! A környéken a parkolás nem egyszerű feladat, és sörözés után úgysem fogsz tudni hazavezetni, ezért inkább a tömegközlekedést javasoljuk. Ha autóval érkezel, a szomszédos utcák némelyikében (pl. Nagymező utca, Zichy Jenő utca, Székely Mihály utca, Kazinczy utca) találsz fizető parkolót.

 • Tömegközlekedéssel

  Az AnKERT-et a legkönnyebben az M1 földalatti Opera megállójától lehet elérni gyalog, de nincs messze az Arany János utca (M3) vagy a Deák tér (M2, M3) metrómegálló sem. A 4-6 villamosok Oktogon megállójától is csak pár perc séta a HWSW free! helyszíne. Ne felejtsd el, hogy a HWSW free! helyszíne (AnKERT, 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33.) nem azonos az Anker közben levő hellyel. A helyszíni előadó fedett, van fedett és szabadtéri bárpult is, így bármilyen időjárási körülményre fel vagyunk készülve!

scrollTop