HWSW free!

Ingyenes UX meetup, találkozz és sörözz szakmabeliekkel !

A HWSW képzések és konferenciák mellett 2014-ben elindítottuk a HWSW free! rendezvénysorozatot is, amely a klasszikus meetupok kötetlen hangulatában zajlik. A HWSW free! ingyenes, laza hangulatú, barátkozós rendezvény, vitaindítónak néhány szakmai előadással.


Idén duplázzuk a csapásszámot, tavasszal már 8 HWSW free! lesz, a hagyományos üzemeltetői és fejlesztői témák mellett lesz UX, fintech, karrier és IoT tematikára épülő meetupunk is.


A rendezvényekre olyanokat hívunk meg előadni, akikkel magunk is szívesen leülünk bármikor egy sör mellé, hogy elbeszélgessünk szakmai kérdésekről.


Gyere el, hallgasd meg az előadásokat, beszélgess róluk, igyál pár sört és érezd jól magad!


Az előadóterem fedett, van fedett és szabadtéri bárpult is, így bármilyen időjárási körülményre fel vagyunk készülve.

Kiemelt támogatók

 • Aruba Cloud

Programok március 28. (kedd)

 • Színházterem

AnKERT előadások

 • Kapunyitás

  • 17:00
  • Érkezés, ismerkedés, sörözés
  • 17:58
  • Rövid megnyitó
  Az előadásról

  Rövidek leszünk, de tényleg

  Asztalos Olivér

  Szerkesztő, HWSW

  2011 óta informatikai újságíró, a HWSW-hez 2015-ben csatlakozott. Főbb érdeklődési területei közé tartoznak a processzor- és számítógép architektúrák, illetve a különféle számítógépes komponensek, memóriák, grafikus vezérlők, háttértárak, perifériák. Ezekhez kapcsolódóan a félvezetőipar eseményeit is folyamatosan nyomon követi.

  • 18:00
  • Ha nem tudod, kinek fejlesztesz, ne fejlessz. A perszona-alkotás csínja-bínja.
  Az előadásról

  Mi az, amit mindenképpen tegyél meg, mielőtt belevágsz egy új termék vagy szolgáltatás kialakításába? Vagy ha már ezen túl vagy, mit tehetsz, hogy validáld az igényt és megtaláld azokat, akiknek valóban fontos a te megoldásod. Ebben segítünk.

  Mészár Anna

  UX kutató, Testbirds

  Annát leginkább az optimális folyamatok, a jó szolgáltatások, ügyfélbarát szemléletmód lelkesítik. Nagyra értékeli az akár apró, könnyen megvalósítható és mindeközben szellemes ötleteket, és azt a légkört, amelyben ezek az ötletek megszülethetnek. Kutatóként és kulturális antropológusként a probléma és a különböző nézőpontok árnyalt megértéséhez tud igazán hozzájárulni, ez az amiben leginkább otthon érzi magát.

  • 18:15
  • Product Discovery: Miért fogják imádni a termékünket?
  Az előadásról

  Egy digitális termék csak akkor lehet sikeres, csak akkor fogják imádni az emberek, ha tényleg hasznos a felhasználói számára, vagyis megold az életükben egy fájdalmas problémát, vagy kielégít valamilyen fontos igényt. Bármilyen szép, vagy könnyen kezelhető egy termék, ha nem elég hasznos, egyszerűen nem használjuk többet. Ezért nagyon fontos, hogy meg tudjuk találni a közönségünk életében azokat a problémákat, amiket meg tudunk oldani egy termék segítségével. Az előadás során Dávid bemutat 3 módszert, amelynek segítségével fel lehet tárni ezeket a fájdalom pontokat, és elmondja azt a product design módszertant, aminek a segítségével ezekre a fájdalom pontokra sikeres termékeket lehet építeni.

  Pásztor Dávid

  Founder & CEO, UX Studio

  A UX studio alapítója, több mint 10 éve foglalkozik digitális felületek tervezésével, rendszeresen tart UX képzéseket Budapesten és Berlinben.

  • 18:30
  • Fake Door tesztelés – Látszatfejlesztéssel a valós igények nyomában
  Az előadásról

  Hogyan validáljuk tervezett feature-einket a legkisebb fájdalommal? Mi lehet kevesebb az MVP-nél? A legolcsóbb fejlesztés, ha nem fejlesztünk semmit. A közvetlen rákérdezés gyakran nagyobb igényt mutat a ténylegesnél, mert ilyenkor a felhasználók mindent akarnak. Érdemes azonban csak arra áldozni az értékes fejlesztői kapacitásból, amiről biztosan tudjuk, hogy a valós használat során is felkelti az érdeklődést.

  Papp-Kuster Ádám

  Senior Frontend Engineer, Liligo

  20 év grafika, 17 év frontend, 7 év backend, de még csak 30. Szenvedéllyel tervez olyan felhasználói felületeket, amiket öröm használni.

  • 18:45
  • Mit várhatsz fejlesztőként egy UX-estől?
  Az előadásról

  Szép ez a kutatás, a fejlesztőket néha el is visszük rá, de a nap végén mégse ezt látod belőlünk. Mi az a dokumentáció amit elvárhatsz egy UX-estől amiből lehet dolgozni is? Egy fejlesztőből lett UX-es megmondja.

  Németh Ádám

  UX Designer / Researcher, UX Stratégia

  "Olyan speckót adunk hogy utána már csak gépelni kell" - mondják a UXStratégia ügyfelei. 2004 óta volt idő kitapasztalni, hogy is kell, mivel a BME-n végzett, fejlesztőként és fejlesztési vezetőként sok évet dolgozó Ádám pontosan tudja, mi kell a félreértésmentes programozáshoz. Csapatával az ügyfeleiknek átlátható terméktervezési folyamatokat, a felhasználóknak pedig rengeteg kutatást és tesztelést, így rájuk tervezett felületet biztosítanak. A Berlinben és Londonban UX-essé lett "szoftverépítész" Magyarországon dolgozott többek közt a LogMeInnek, a PocketGuide-nak, az Emarsysnek és a MÁV-Startnak, ő a Krea 4 éves UX/UI képzésének UX szakmai felelőse is.

  • 19:00
  • Hol válik szét, illetve hol kapcsolódik az analitika és a UX a gyakorlatban
  Az előadásról

  Számos kiegészítő eszköz létezik a digitális analitika piacon, ami a klasszikus webanalitika mellett további mérési lehetőségeket nyújt. Ilyen többek között a Hotjar, ami újabban már egyszerű user feedbackek mérésére is ad megoldást. Hogy hol a határ a két szakma között? Erre keressük majd a választ.

  Bay Áron

  Digital Analytics Team Lead, Mito

  2007 óta foglalkozik PPC-kampányok menedzselésével, és 9 éve digitális analitikával. Szakmai pályafutása során több mint 1 milliárd Ft Google AdWords költést kezelt. 2013 óta a Google Regional Trainer státusz birtokosa, a Google saját szervezésű Akadémiáinak előadója. 2015 óta a Mitónál Digital Analytics Team Lead pozícióban dolgozik, többek között az OTP, a Deutsche Telekom, a Decathlon és a Szerencsejáték Zrt. digitális analitika projektjein.

Sörözés

Ha tetszik a program, csatlakozz hozzánk!

A HWSW informatikai kiadó rendezvényein is ugyanazt a filozófiát követjük, mint informatikai kiadványainknál: a tartalom szent és sérthetetlen.
A tartalomhoz az arculatot a mito adta.

Kapcsolat

Így juthatsz oda

 • Autóval

  A HWSW free! helyszíne az AnKERT, amely a 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33. szám alatt található és nem azonos az Anker közben levő hellyel. Az AnKERT időjárási szempontból univerzális helyszín, az eső soha ne tartson vissza! A környéken a parkolás nem egyszerű feladat, és sörözés után úgysem fogsz tudni hazavezetni, ezért inkább a tömegközlekedést javasoljuk. Ha autóval érkezel, a szomszédos utcák némelyikében (pl. Nagymező utca, Zichy Jenő utca, Székely Mihály utca, Kazinczy utca) találsz fizető parkolót.

 • Tömegközlekedéssel

  Az AnKERT-et a legkönnyebben az M1 földalatti Opera megállójától lehet elérni gyalog, de nincs messze az Arany János utca (M3) vagy a Deák tér (M2, M3) metrómegálló sem. A 4-6 villamosok Oktogon megállójától is csak pár perc séta a HWSW free! helyszíne. Ne felejtsd el, hogy a HWSW free! helyszíne (AnKERT, 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33.) nem azonos az Anker közben levő hellyel. A helyszíni előadó fedett, van fedett és szabadtéri bárpult is, így bármilyen időjárási körülményre fel vagyunk készülve!

scrollTop