HWSW free!

MOBILFEJLESZTŐI meetup, Google I/O és WWDC kibeszélő

A HWSW képzések és konferenciák mellett 2014-ben elindítottuk a HWSW free! rendezvénysorozatot is, amely a klasszikus meetupok kötetlen hangulatában zajlik. A HWSW free! ingyenes, laza hangulatú, barátkozós rendezvény, vitaindítónak néhány szakmai előadással.


Idén dupláztuk a csapásszámot, a tavaszi szezonban már 8 alkalommal jelentkezünk, a hagyományos üzemeltetői és fejlesztői témák mellett bekerült a progrmaba a UX, a fintech, a karrier és az IoT tematika is.


A rendezvényekre olyanokat hívunk meg előadni, akikkel magunk is szívesen leülünk bármikor egy sör mellé, hogy elbeszélgessünk szakmai kérdésekről.


Gyere el, hallgasd meg az előadásokat, beszélgess róluk, igyál pár sört és érezd jól magad!


Az előadóterem fedett, van fedett és szabadtéri bárpult is, így bármilyen időjárási körülményre fel vagyunk készülve.

Kiemelt támogatók

 • Aruba Cloud

Programok június 20. (kedd)

 • Színházterem

AnKERT előadások

 • Kapunyitás

  • 17:00
  • Érkezés, ismerkedés, sörözés
  • 17:58
  • Rövid megnyitó
  Az előadásról

  Rövidek leszünk, de tényleg

  Habók Lilla

  szerkesztő, HWSW

  2016-ban csatlakozott a HWSW csapatához, öt évnyi nagyvállalati IT elemző-tervezői munkát követően. Doktori kutatásában az oktatás-informatikával, digitális állampolgársággal, digitális kommunikáció és eszközhasználat területével foglalkozik.

  • 18:00
  • Mobilfejlesztési trendek az elmúlt három évben
  Az előadásról

  Visszatekintünk, hogy mi történt az elmúlt években, milyen fontos témákat tártunk fel, és mire következtethetünk a jövőre nézve. Az előadás következő kérdésekre keresi a választ az elmúlt három év budapest.mobile Facebook-csoport főbb bejegyzései alapján:

  • Natív vs. web? Miért nem fog számítani ez a kérdés rövidesen?
  • Miért mi vagyunk az utolsó generáció, akik ebben a formában ismerik majd a böngészőket?
  • Miért tartom fontosnak a meta platformokat?
  • Hogyan változik, és hova tart a mobil fejlesztési világa?

  Orosz Gábor

  Habár évek óta start up közegben dolgozom, de a karrierem első felében összegyűjtött nagyvállalati praktikák jobbik felét a mai napig megtartottam. Szeretek gyorsan mozgó, agilis csapatokban dolgozni, de gányolásról szó sem lehet, az alkalmazások, amiket építek, robusztus minták szerint épülnek, bővítésre és tesztelhetőségre kihegyezve. Végül, de nem utolsósorban igazi mobil mániákusnak tartom magam.

  • 18:15
  • WWDC 2017 - A legfontosabb iOS fejlesztői újdonságok
  Az előadásról

  Mi történt a WWDC-n? Mik azok az újítások és változások, melyek leginkább befolyásolhatják egy fejlesztő mindennapjait? Átvesszük, hogy mire érdemes figyelni a jövőben mind a kisebb, mind a nagyobb appoknál.

  Kelényi Imre

  iOS technical lead, Skyscanner

  Imre több mint 10 éve foglalkozik mobilszoftver-fejlesztéssel. Készített alkalmazásokat Symbianra (pl. a világ első mobilos BitTorrent kliensét), Windows Phone-ra, de az utóbbi években már főként csak az iOS-re koncentrál. Oktat a BME-n, az AIT-n és különféle helyeken tart tanfolyamokat, többek között a HWSW képzésein. 2015 óta a Skyscanner csapatát erősíti.

  • 18:30
  • Google I/O 2017 - Újdonságok a Google műhelyéből
  Az előadásról

  Milyen újdonságokról hallottunk a Google I/O-n? Milyen újdonságokat rejt az Android platform a fejlesztők szemszögéből, mi a következő szint a mobil fejlesztésben? Mit várhatunk a Google szolgáltatásaitól? Az előadás során átnézzük, hogy a legnagyobb tech vállalat milyen újdonságokat mutatott be melyek várhatóan meghatározzák az elkövetkező egy év trendjeit.

  Ekler Péter

  egyetemi adjunktus/csapatvezető, AutSoft, BME VIK AUT

  2007-ben végeztem a BME VIK AUT tanszékén, de már az egyetem alatt is több Java közeli projekten dolgoztam. Diploma után doktoranduszként tevékenykedtem az AUT tanszéken, mellette pedig több mobil, backend (Java) és adattárház technológiákat érintő projektben vettem részt. Az Android platformmal már az első elérhető beta verzió óta foglalkozom, oktatom és több projektben is részt veszek, ahol mobil megoldásokra, illetve az őket kiszolgáló háttér rendszerek tervezésére és kialakítására van szükség. Jelenleg aktív oktatóként, illetve technikai és csapatvezetőként dolgozom.

  • 18:45
  • Kotlin in production
  Az előadásról

  Egy esettanulmányon keresztül mutatjuk be, hogy milyen tapasztalataink vannak eddig a Kotlinról, és hogyan alkalmaztuk a gyakorlatban.

  Kindler András

  Mobile lead / Growth, Makery

  András több, mint 5 éve készít androidos alkalmazásokat, a Makery csapatot építi, ahol mobilos ötletek megvalósításával foglalkoznak. Belekóstolt a startup-létbe is, a nemzetközi szaksajtót is bejárt Ready Contact List appot harmadmagával, a Start-Up Chile égisze alatt készítették el.

  • 19:00
  • Miért használj vagy ne használj AMP-t?
  Az előadásról

  Tapasztalatok az AMP előnyeiről és hátrányairól fejlesztés és üzemeltetés szempontjából. Ellentmondások a felhasználói reakciókban. Fejlesztés és fenntartás megtérülési aránya, konverzió.

  Szabó Benjamin

  frontend fejlesztő, Szallas.hu

  2016 óta dolgozik a Szallas.hu-nál frontend fejlesztőként, emellett a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karának hallgatója.

  • 19:15
  • Jailbreak detektálás és annak megkerülése
  Az előadásról

  Miért fontos egyáltalán a jailbreak detektálása? Mi történhet akkor ha kizárólag az OS által nyújtott biztonságra támaszkodunk, és mi magunk nem teszünk külön lépéseket felhasználóink védelmében? Szó lesz néhány alapvető jailbreak detektálási technikáról, valamint azok lehetséges megkerülési lehetőségeiről.

  Háló Zsolt

  Security Consultant, Deloitte

  Egy éve dolgozom a Deloitte Cyber Security csapatában pentesterként és főleg mobil appok tesztelésével foglalkozom. Előtte az OTPMobil és InvictusGames cégek iOS illetve Android fejlesztője, valamint az Ericsson C++ fejlesztője voltam.

Sörözés

Ha tetszik a program, csatlakozz hozzánk!

A HWSW informatikai kiadó rendezvényein is ugyanazt a filozófiát követjük, mint informatikai kiadványainknál: a tartalom szent és sérthetetlen.
A tartalomhoz az arculatot a mito adta.

Kapcsolat

Így juthatsz oda

 • Autóval

  A HWSW free! helyszíne az AnKERT, amely a 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33. szám alatt található és nem azonos az Anker közben levő hellyel. Az AnKERT időjárási szempontból univerzális helyszín, az eső soha ne tartson vissza! A környéken a parkolás nem egyszerű feladat, és sörözés után úgysem fogsz tudni hazavezetni, ezért inkább a tömegközlekedést javasoljuk. Ha mégis autóval érkezel, a szomszédos utcák némelyikében (pl. Nagymező utca, Zichy Jenő utca, Székely Mihály utca, Kazinczy utca) találsz fizető parkolót.

 • Tömegközlekedéssel

  Az AnKERT-et a legkönnyebben az M1 földalatti Opera megállójától lehet elérni gyalog, de nincs messze az Arany János utca (M3) vagy a Deák tér (M2, M3) metrómegálló sem. A 4-6 villamosok Oktogon megállójától is csak pár perc séta a HWSW free! helyszíne. Ne felejtsd el, hogy a HWSW free! helyszíne (AnKERT, 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33.) nem azonos az Anker közben levő hellyel. A helyszíni előadó fedett, van fedett és szabadtéri bárpult is, így bármilyen időjárási körülményre fel vagyunk készülve!

scrollTop