HWSW free!

Nyári napfordulós DEVOPS meetup

A HWSW képzések és konferenciák mellett 2014-ben elindítottuk a HWSW free! rendezvénysorozatot is, amely a klasszikus meetupok kötetlen hangulatában zajlik. A HWSW free! ingyenes, laza hangulatú, barátkozós rendezvény, vitaindítónak néhány szakmai előadással.


Idén dupláztuk a csapásszámot, a tavaszi szezonban már 8 alkalommal jelentkezünk, a hagyományos üzemeltetői és fejlesztői témák mellett bekerült a progrmaba a UX, a fintech, a karrier és az IoT tematika is.


A rendezvényekre olyanokat hívunk meg előadni, akikkel magunk is szívesen leülünk bármikor egy sör mellé, hogy elbeszélgessünk szakmai kérdésekről.


Gyere el, hallgasd meg az előadásokat, beszélgess róluk, igyál pár sört és érezd jól magad!


Az előadóterem fedett, van fedett és szabadtéri bárpult is, így bármilyen időjárási körülményre fel vagyunk készülve.

Kiemelt támogatók

 • Aruba Cloud
 • Telekom

Programok június 21. (szerda)

 • Színházterem

AnKERT előadások

 • Kapunyitás

  • 17:00
  • Érkezés, ismerkedés, sörözés
  • 17:58
  • Rövid megnyitó
  Az előadásról

  Rövidek leszünk, de tényleg

  Asztalos Olivér

  Szerkesztő, HWSW

  2011 óta informatikai újságíró, a HWSW-hez 2015-ben csatlakozott. Főbb érdeklődési területei közé tartoznak a processzor- és számítógép architektúrák, illetve a különféle számítógépes komponensek, memóriák, grafikus vezérlők, háttértárak, perifériák. Ezekhez kapcsolódóan a félvezetőipar eseményeit is folyamatosan nyomon követi.

  • 18:00
  • Tapasztalatok OpenStack környezet éles üzemeltetésével
  Az előadásról

  A mindennapok nehézségei Európa első saját Cloud rendszerében, avagy miért fontos az alapos tervezés és tesztelés. Sok kis színes story egy Openstack alapú Huawei patches világból, amelynek nagy rendelkezésre állást kell, hogy biztosítson.

  Kókai Csaba

  Cloud Architect, IT Services Hungary

  Számos nagy project tervezője és megépítője, aki mindig szeretne a legújabb technikákkal megismerkedni és használni. 1 feleség, 2 gyerek, 5 szoba, 4 kerék, kevés szabadidő, amit lehetőleg a családjával tölt el. Imád (és tud is) sütni-főzni, mert csak ez tudja teljesen kikapcsolni.

  • 18:15
  • Adatközpontok hálózati konszolidációja
  Az előadásról

  A multitenant, következő generációs adatközponti hálózatok orchestrációs megoldásai részben vagy egészben alkalmazásvezérelt megoldások lesznek. Ez új humán interfészt teremt a hálózatos és a devops szakemberek között. Megvizsgáljuk, mi az ami már a közeljövőben realitás lehet és mi a távoli jövő zenéje.

  Füstös Balázs

  IP architect, Invitech Solutions

  Az Invitech Solutions IP fejlesztő mérnöke, több mint 10 éves rendszerintegrátori és magas megbízhatóságú szolgáltatói környezetben szerzett tapasztalatokkal, CCIE. Hegymászás és belga sör rajongó. ;)

  • 18:30
  • Kubernetes + Helm, avagy könnyítsük meg az életünket
  Az előadásról

  Megvizsgáljuk, miért érdemes orcestration rendszereket használni az üzemeltetés során, és mivel lehet még könnyebbé tenni egy kubernetes rendszer üzemeltetését.

  Vigh Zoltán

  Senior DevOps Engineer, Nextent Informatics

  Zool, a Nextent Informatika Zrt. és a Code Factory szenior DevOps/Cloud mérnöke több mint 10 éves tapasztalattal, nagy rendelkezésre állású szerverek üzemeltetésében. Startup tanácsadó, cloud architect. Zool házas, és két gyermek büszke édesapja. Imádja a sört és az IT-s közösségi életet.

  • 18:45
  • Mit jelent nekünk a DEVOPS? [Támogatói előadás]
  Az előadásról

  DEVOPS bevezetési tapasztalatok egy magyarországi nagyvállalatnál, milyen változást jelentett ez a technológiákban, emberi és szervezeti működésben.

  Jagusztin László

  Integráció, folyamatok és technológia osztályvezető, Magyar Telekom

  25 éve dolgozom mint informatikai szakértő és vezető magyarországi nagyvállalatoknál (EON,Westel, Magyar Telekom). Pályafutásomat mainframe hálózatok tervezésével és implementációjával kezdtem, majd részt vettem nagyvállalati unix rendszerek implementációjában. Adatbázis és SAP rendszerek implementációjában szereztem tapasztalatokat majd SOA integrációs technológiák megvalósítására specializálódtam. Több száz IT implementációs projektben vettem részt, agilis fejlesztési projektekben is több éves tapasztalatom van. Az IT szervezetek működési kérdéseivel néhány éve kezdtem el foglalkozni, jelenleg a DEVOPS módszertan bevezetésének az egyik vezetője vagyok a vállalatomnál.

  • 19:00
  • AWS Antipatterns, avagy hogyan NE használd az AWS-t
  Az előadásról

  Az üzemeltetés bizony nem csak sikersztorikból áll. Előadásomban elmesélném, hogy mi milyen zsákutcákba futottunk bele az Amazon felhőszolgáltásának használata közben míg rátaláltunk a helyes útra.

  Tusa Viktor

  Senior DevOps Engineer, LogMeIn

  Viktor két és fél éve dolgozik a LogMeIn-nél mint DevOps engineer, ezalatt párszor szétszedte és összerakta a jelenlegi rendszert. Hobbija a túrázás és az elmosódott szelfik készítése.

  • 19:15
  • Lean fejlesztés és üzemeltetés egy 9 fős tech startupnál
  Az előadásról

  Hogyan lehet a fejlesztő a tesztelő és az üzemeltető is egyben? Hogyan tegyük lehetővé, hogy az új munkatárs már az első napján az éles rendszeren módosítson?

  Simon István

  CEO, Prefixbox

  István a Prefixbox alapítója, illetve annak ügyvezetője 2014 óta. Az elmúlt kettő és fél évben csapatával 40+ eCommerce vállalkozásnak segített a termék kereső mérésében és optimalizálásában. Korábban 5 évig a Microsoft Search/Autocomplete termék csapatában szoftver fejlesztőként szerzett tapasztalatot Londonban.

Sörözés

Ha tetszik a program, csatlakozz hozzánk!

A HWSW informatikai kiadó rendezvényein is ugyanazt a filozófiát követjük, mint informatikai kiadványainknál: a tartalom szent és sérthetetlen.
A tartalomhoz az arculatot a mito adta.

Kapcsolat

Így juthatsz oda

 • Autóval

  A HWSW free! helyszíne az AnKERT, amely a 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33. szám alatt található és nem azonos az Anker közben levő hellyel. Az AnKERT időjárási szempontból univerzális helyszín, az eső soha ne tartson vissza! A környéken a parkolás nem egyszerű feladat, és sörözés után úgysem fogsz tudni hazavezetni, ezért inkább a tömegközlekedést javasoljuk. Ha mégis autóval érkezel, a szomszédos utcák némelyikében (pl. Nagymező utca, Zichy Jenő utca, Székely Mihály utca, Kazinczy utca) találsz fizető parkolót.

 • Tömegközlekedéssel

  Az AnKERT-et a legkönnyebben az M1 földalatti Opera megállójától lehet elérni gyalog, de nincs messze az Arany János utca (M3) vagy a Deák tér (M2, M3) metrómegálló sem. A 4-6 villamosok Oktogon megállójától is csak pár perc séta a HWSW free! helyszíne. Ne felejtsd el, hogy a HWSW free! helyszíne (AnKERT, 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33.) nem azonos az Anker közben levő hellyel. A helyszíni előadó fedett, van fedett és szabadtéri bárpult is, így bármilyen időjárási körülményre fel vagyunk készülve!

scrollTop