HWSW free!

Merre tart a Java? Nyár végi Java fejlesztői meetup

A HWSW képzések és konferenciák mellett 2014-ben elindítottuk a HWSW free! rendezvénysorozatot is, amely a klasszikus meetupok kötetlen hangulatában zajlik. A HWSW free! ingyenes, laza hangulatú, barátkozós rendezvény, vitaindítónak néhány szakmai előadással.


Idén dupláztuk a csapásszámot, a tavaszi szezonban már 8 alkalommal jelentkeztünk, és a hagyományos üzemeltetői és fejlesztői témák mellett bekerült a programba a UX, a fintech, és a DevOps tematika is.


A rendezvényekre olyanokat hívunk meg előadni, akikkel magunk is szívesen leülünk bármikor egy sör mellé, hogy elbeszélgessünk szakmai kérdésekről.


Gyere el, hallgasd meg az előadásokat, beszélgess róluk, igyál pár sört és érezd jól magad!


Az előadóterem fedett, van fedett és szabadtéri bárpult is, így bármilyen időjárási körülményre fel vagyunk készülve.

Kiemelt támogatók

 • Aruba Cloud
 • Orgware

Programok augusztus 29. (kedd)

 • Színházterem

AnKERT előadások

 • Kapunyitás

  • 17:00
  • Érkezés, ismerkedés, sörözés
  • 17:58
  • Rövid megnyitó
  Az előadásról

  Rövidek leszünk, de tényleg

  Gálffy Csaba

  főszerkesztő, HWSW

  Csaba 2011-ben csatlakozott a HWSW szerkesztőségéhez, munkája főként a nagyvállalati számítógépes rendszerek alkalmazott technológiái, valamint a terület meghatározó gazdasági és üzleti trendjeinek elemzése.

  • 18:00
  • A Java 9 újdonságai
  Az előadásról

  Szeptemberben érkezik a Java 9, hosszú idő óta az egyik legfontosabb kiadás. Nézzük végig, milyen újdonságokat főztek nekünk?

  Simon Géza

  architekt, senior oktató, DPC Consulting

  Géza a hazai Java-közösség egyik igazi zászlóvivője, az Oracle University külsős oktatója. A BME Villamosmérnöki karán végzett 1995-ben. Diplomamunkáját Erlangenben írta elosztott rendszerekről. Utána az egyetemen kutatómunkát végzett 1998-ig, közben tanulmányutat tett a Delfti egyetemen. Majd egy évfolyamtársával megalapította a DPC Kft elődjét, megvalósították a DrotPostaGalamb nevű ingyenes levelezőrendszert, mely 2000-ben 110ezer felhasználóval büszkélkedett. 1998-tól a mai napig az Oracle Magyarország külsős oktatója, 2002-2008-ig a Sun Microsystems oktatója volt. A 15 fősre nőtt DPC Kft. vezetésén kívül létrehozta a HOUG.Java Szakosztályt, amelynek rendezvényeire összesen már 200 fő felett regisztráltak. Aktívan vesz részt a HOUG Egyesület munkájában.

  • 18:15
  • Java alkalmazások a felhőben
  Az előadásról

  Melyik megoldást válasszuk? Mire jó (és mire nem) egy-egy ilyen opció? A legújabb Serverless? Az új Konténerek? A már-már "klasszikus" PaaS? A jó/öreg IaaS? És persze akkor mi van, ha az alkalmazás már igazán legacy, de modernizálni kellene valahogy?

  Gergely Pál Dávid

  DevOps mérnök, Doctusoft

  Skálázódással, automatizációval és hibatűrő rendszerek építésével foglalkozik, konfiguráció-menedzsment és felhős virtuális gépek segítségével épít adatbázistól frontendig nyúló teljes szolgáltatásokat.

  • 18:30
  • A Java jövője... nem is a Java?
  Az előadásról

  Rohamléptekkel tör előre a Kotlin, mint Javával kompatibilis, de azon sok ponton túlmutató (viszonylag új) programozási nyelv. Mit kell tudni az új technológiáról - és tényleg olyan könnyű keverni a Javával?

  Faragó János

  mobilfejlesztő, designhumanist

  János viszonylag friss fejlesztő, 2015-ben végzett a Pázmányon majd Java fejlesztőként próbálta ki magát a hazai Lufthansa Systemsnél. Több, mint egy éve mobilos területre fókuszál.

  • 18:45
  • JShell: a Java 9 REPL-csodája
  Az előadásról

  Az új Javával érkezik a JShell, így a JDK is kap hivatalos REPL elemet, ami régóta várt hiányt pótol az ökoszisztémában. Mire jó a JShell és pontosan hogyan működik?

  Pákozdi György

  mentor, Green Fox Academy

  Friss végzős, de már hatalmas lendülettel vetette bele magát a Green Fox Academy munkájába. Tanítani tanul, közben pedig a legújabb Java-technológiákat elemzi.

  • 19:00
  • Reaktív microservice-ek - a jövő Javával
  Az előadásról

  Responzív, reziliens, elasztikus, üzenetalapú - az elmúlt néhány évben megjelent elvárások markánsan eltérnek a korábbiaktól: nem a nagyobb hal eszi meg a kisebbet, hanem a gyorsabb a lassabbat - a tradicionális monolit rendszereket egyre gyakrabban és egyre gyorsuló ütemben váltják le a kis, izolált rendszerekből felépített, skálázható, hibatűrő és rugalmas, reaktív alkalmazások. Mi ez a jövő és milyen Java-alapú eszközeink vannak hozzá?

  Fodor Bertalan

  Lead Software Engineer, EPAM

  Bertalan 2005 óta dolgozik az EPAM-nál Java-fejlesztőként. Különböző nagyvállalati projekteken, webes és banki szolgáltatások fejlesztésében vett rész csapatvezetőként. Jelenleg az EPAM oktatási és mentorprogramjában dolgozik.

  • 19:15
  • Patchelés enterprise Java környezetben
  Az előadásról

  Minden nagyobb szoftvercég küzd azzal a feladattal, hogy hogyan lássák el az ügyfeleiket hibajavításokkal. Ezen az előadáson bemutatom, hogy a Liferay-nél hogyan tudunk kiadni akár napi 800 javítást és milyen rendszerek segítségével spóroltunk meg 4,4 millió manuális merge-elést. Bemutatjuk, hogy milyen kihívásokat kellett leküzdenünk ahhoz, hogy egységes javításokat tudjunk kiadni az általunk támogatott különböző rendszerekre.

  Balogh Zsolt

  Product Manager, Patching, Liferay

  Zsolt vezeti a Liferay magyar leányvállalatát. Rendszergazdai és programozói múltja miatt ő a felelős a Liferay termékeinek a patcheléséért. Az általa tervezett rendszerek segítenek rengeteg nagyvállalatot, hogy a javítócsomagokat egyszerűen, hatékonyan és biztonságosan tudják feltelepíteni.

Sörözés

Ha tetszik a program, csatlakozz hozzánk!

A HWSW informatikai kiadó rendezvényein is ugyanazt a filozófiát követjük, mint informatikai kiadványainknál: a tartalom szent és sérthetetlen.
A tartalomhoz az arculatot a mito adta.

Kapcsolat

Így juthatsz oda

 • Autóval

  A HWSW free! helyszíne az AnKERT, amely a 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33. szám alatt található és nem azonos az Anker közben levő hellyel. Az AnKERT időjárási szempontból univerzális helyszín, az eső soha ne tartson vissza! A környéken a parkolás nem egyszerű feladat, és sörözés után úgysem fogsz tudni hazavezetni, ezért inkább a tömegközlekedést javasoljuk. Ha mégis autóval érkezel, a szomszédos utcák némelyikében (pl. Nagymező utca, Zichy Jenő utca, Székely Mihály utca, Kazinczy utca) találsz fizető parkolót.

 • Tömegközlekedéssel

  Az AnKERT-et a legkönnyebben az M1 földalatti Opera megállójától lehet elérni gyalog, de nincs messze az Arany János utca (M3) vagy a Deák tér (M2, M3) metrómegálló sem. A 4-6 villamosok Oktogon megállójától is csak pár perc séta a HWSW free! helyszíne. Ne felejtsd el, hogy a HWSW free! helyszíne (AnKERT, 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33.) nem azonos az Anker közben levő hellyel. A helyszíni előadó fedett, van fedett és szabadtéri bárpult is, így bármilyen időjárási körülményre fel vagyunk készülve!

scrollTop