HWSW free!

Aktuális üzemeltetői témák, találkozz és sörözz szakmabeliekkel !

A HWSW képzések és konferenciák mellett 2014-ben elindítottuk a HWSW free! rendezvénysorozatot is, amely a klasszikus meetupok kötetlen hangulatában zajlik. A HWSW free! laza hangulatú, barátkozós, beszélgetős, vitaindítónak néhány szakmai előadással.


A rendezvényekre olyanokat hívunk meg előadni, akikkel magunk is szívesen leülünk bármikor egy sör mellé, hogy elbeszélgessünk szakmai kérdésekről.

Tavasszal hagyományosan az IT-üzemeltetőknek kedveztünk a témaválasztással, ennek szellemében állítottunk össze első tavaszi meetupunk programját. Az eseményen három jegyet is kisorsolunk a májusi Ethical Hacking konferenciára!


Gyere el, hallgasd meg az előadásokat, beszélgess róluk, igyál pár sört és érezd jól magad!

Főtámogató

 • ESET

Programok április 22. (szerda)

 • Színházterem

AnKERT előadások

 • Kapunyitás

  • 17:00
  • Érkezés, ismerkedés, sörözés

  HWSW

  • 17:58
  • Rövid megnyitó
  Az előadásról

  Rövidek leszünk, de tényleg

  Gálffy Csaba

  főszerkesztő, HWSW

  Csaba 2011-ben csatlakozott a HWSW szerkesztőségéhez, munkája főként a nagyvállalati számítógépes rendszerek alkalmazott technológiái, valamint a terület meghatározó gazdasági és üzleti trendjeinek elemzése.

  Voith Hunor

  szerkesztő, HWSW

  Néhány éves kihagyást leszámítva 2002 óta dolgozik újságíróként, a HWSW-hez 2015-ben csatlakozott. Főként az IT szektor üzleti oldala, az adatvédelem, adatbiztonság és az ezekhez kapcsolódó jogszabályi környezet érdeklik, de örök játékosként a játékipar történéseit is aktívan követi.

  • 18:00
  • Alkalmazásüzemeltetés CloudFoundry és OpenStack környezetben
  Az előadásról

  Az OpenStack mint infrastruktúra szolgáltatás és a Cloud Foundry platform szolgáltatás integráció áttekintése üzemeltetői és fejlesztői oldalról.

  Kiss Márton

  Ambassador, OpenStack

  Márton Openstack nagykövet, szinte a kezdetektől aktívan követi a platform fejlődését. A régióban elsőként alapította meg a hazai Openstack felhasználói csoportot, valamint az Openstack CEE Day társszervezőjeként egy világszínvonalú felhő tematikával foglalkozó nemzetközi konferenciát hozott Budapestre. Aktív szereplője az Openstack közösségnek, maga is részt vállal a platformhoz kapcsolódó infrastruktúra és projektek fejlesztésében. Korábban egy Telenor-tulajdonú cégben töltött be CTO pozíciót, ahol a regionális és ázsiai leányvállalatnál zajló üzemeltetési és IT-fejlesztési területekért volt felelős.

  • 18:15
  • Ha a tűzfalak mesélni tudnának
  Az előadásról

  Az IT biztonság egyre többeket érdekel, így nő az információforrások száma, amely nem tesz jót a jel/zaj aránynak. Mi valós fenyegetés, és mi puszta szenzációkeltés? András mesedélutánján mindenre fény derül.

  Veres-Szentkirályi András

  IT biztonsági szakértő, Silent Signal

  A Silent Signal Kft. és a Független Magyar Tudás-központ alapító tagjaként érdekli a hackelés szoftveres, hardveres és néhány egyéb területe. Fő érdeklődési területe a „klasszikus” hackelés, azaz rendszerek jóindulatú felfedezése. Rendszeresen előad magyar IT biztonsági konferenciákon, OSCP, GWAPT, és SISE minősítésekkel rendelkezik.

  • 18:30
  • WebRTC és a nagyvállalati tűzfalak
  Az előadásról

  A VoIP-kommunikáció hosszú évek óta a nagyvállalati környezetek meghatározó eleme. Az új technológiák, mint a böngészős implementációt hozó WebRTC új szintet hoznak a céges együttműködésben, de a zökkenőmentes kommunikáció biztosítására is új fegyverekkel rendelkeznek. Mit kell tudnia erről egy biztonsági vagy hálózati szakembernek?

  Pusztai Péter

  system engineer, Unify

  Péter évtizedes tapasztalattal rendelkezik a VoIP technológiák fejlesztésében, a hazai Siemens Enterprise Communications (később Unify) csapat tagjaként.

  • 18:45
  • SIP biztonság nagy vonalakban
  Az előadásról

  A VoIP rendszerek alapját képező protokoll sok lehetőséget rejt magában, melyekkel kárt lehet okozni egy cégnek. Az üzemeltetők feladata, hogy megismerjék azokat a módszereket, melyekkel biztonságossá tehető egy VoIP rendszer. Előadásomban szeretném felnyitni az üzemeltetők szemét néhány támadási vektor felvázolásával.

  Madarassy Zoltán

  Az egész egy hobbiként indult, csakúgy, mint sokan másoknak. Mindig szerettem szétszedni dolgokat, és – noha nem mindig direkt – máshogy összerakni őket. Innen egyenes út vezetett az IT biztonsághoz, hiszen hol máshol lehetne úgy elrontani dolgokat, hogy annak haszna is legyen? IT biztonsági tanácsadóként sok helyen megfordultam már, és az innen-onnan összeszedett tapasztalataimat szeretném megosztani a hallgatósággal.

Sorsolás + Sörözés

Ha tetszik a program, csatlakozz hozzánk!

A HWSW informatikai kiadó rendezvényein is ugyanazt a filozófiát követjük, mint informatikai kiadványainknál: a tartalom szent és sérthetetlen.
A tartalomhoz az arculatot a mito adta.

Kapcsolat

Így juthatsz oda

 • Autóval

  A HWSW free! helyszíne az AnKERT, amely a 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33. szám alatt található és nem azonos az Anker közben levő hellyel. A környéken a parkolás nem egyszerű feladat, és sörözés után úgysem fogsz tudni hazavezetni, ezért inkább a tömegközlekedést javasoljuk. Ha autóval érkezel, a szomszédos utcák némelyikében (pl. Nagymező utca, Zichy Jenő utca, Székely Mihály utca, Kazinczy utca) találsz fizető parkolót.

 • Tömegközlekedéssel

  Az AnKERT-et a legkönnyebben az M1 földalatti Opera megállójától lehet elérni gyalog, de nincs messze az Arany János utca (M3) vagy a Deák tér (M2, M3) metrómegálló sem. A 4-6 villamosok Oktogon megállójától is csak pár perc séta a HWSW free! helyszíne. Ne felejtsd el, hogy a HWSW free! helyszíne (AnKERT, 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33.) nem azonos az Anker közben levő hellyel.

scrollTop