HWSW free!

Aktuális üzemeltetői témák, találkozz és sörözz szakmabeliekkel !

A HWSW képzések és konferenciák mellett 2014-ben elindítottuk a HWSW free! rendezvénysorozatot is, amely a klasszikus meetupok kötetlen hangulatában zajlik. A HWSW free! ingyenes, laza hangulatú, barátkozós rendezvény, vitaindítónak néhány szakmai előadással.


A rendezvényekre olyanokat hívunk meg előadni, akikkel magunk is szívesen leülünk bármikor egy sör mellé, hogy elbeszélgessünk szakmai kérdésekről.

Tavasszal hagyományosan az IT-üzemeltetőknek kedveztünk a témaválasztással, ennek szellemében állítottunk össze második tavaszi meetupunk programját.


Gyere el, hallgasd meg az előadásokat, beszélgess róluk, igyál pár sört és érezd jól magad!

Főtámogató

 • ESET

Programok május 20. (szerda)

 • Színházterem

AnKERT előadások

 • Kapunyitás

  • 17:00
  • Érkezés, ismerkedés, sörözés

  HWSW

  • 17:58
  • Rövid megnyitó
  Az előadásról

  Rövidek leszünk, de tényleg

  Gálffy Csaba

  főszerkesztő, HWSW

  Csaba 2011-ben csatlakozott a HWSW szerkesztőségéhez, munkája főként a nagyvállalati számítógépes rendszerek alkalmazott technológiái, valamint a terület meghatározó gazdasági és üzleti trendjeinek elemzése.

  Voith Hunor

  szerkesztő, HWSW

  Néhány éves kihagyást leszámítva 2002 óta dolgozik újságíróként, a HWSW-hez 2015-ben csatlakozott. Főként az IT szektor üzleti oldala, az adatvédelem, adatbiztonság és az ezekhez kapcsolódó jogszabályi környezet érdeklik, de örök játékosként a játékipar történéseit is aktívan követi.

  • 18:00
  • Windows Server + System Center: a 2016-os generáció
  Az előadásról

  Május elején jelent meg a második technikai előzetes kiadás a Microsoft legújabb szerver operációs rendszeréből illetve ezzel párhuzamosan a komplex rendszerfelügyeti csomagból, a System Centerből is. Merre tartanak ezek a termékek, mi a fejlesztésük irányvonala, milyen kézzelfogható újdonságokat tartalmaznak, és melyek ezek közül az igazán üdítőek az üzemeltetők számára? Ezekre a kérdésekre adunk választ ebben a figyelemfelkeltő jellegű előadásban.

  Gál Tamás

  Adatközpont-technológiai specialista, Microsoft

  Tamás rendszermérnök, tréner, MVP, a Microsoft Magyarországnál pedig technológiai specialistaként dolgozik. Szakterületei az adatközpont területen a virtualizáció, a szerver operációs rendszerek és a felhőszolgáltatások.

  • 18:15
  • Konténer az asztalon
  Az előadásról

  A konténerizációs technika az agilis szoftverfejlesztés és a modern DevOps új üdvöskéje. Mi változik a szoftverfejlesztésben és az üzemeltetésben? Mivel jár majd a konténerek menedzselése különböző környezetekben? Continuous Integration, Continuous Delivery, monitorozás, release kezelés - fejlesztői és devops feladatok.

  Csordás Árpád

  Architect, Lufthansa Systems

  Szoftverfejlesztő a Lufthansa Systems Hungárianál, Javas/Webes alkalmazások fejlesztése mellett BigData pilot projekten, és K+F projekteken (Hadoop, Cloud, Docker) dolgozik. Docker fan.

  • 18:30
  • Konténerek az IT biztonság szemszögéből
  Az előadásról

  Konténereket használni jó és könnyű dolog, de mielőtt rábízzuk az rendszerünket nem árt tisztában lenni működésükkel, képességeikkel, beleértve gyengeségeiket is. A virtualizációs technológiák rövid összefoglalása után benézünk a Linux alapú konténerek "motorházába" és megnézzük biztonsági szempontból mire kell figyelmet fordítani és hogyan lehet "felturbózni" konténereinket.

  Zámbó Marcell

  vezető biztonsági szakértő és alkirály, Andrews IT Engineering

  Első Linuxa egy 1.x-es Slackware volt, valamilyen 0.99-es kernellel. Mivel akkoriban semmilyen informatikai előélete nem volt, gyakorlatilag Linuxszal kezdte az ismerkedést a számítástechnikával. Jelenleg Linux-alapú biztonsági rendszerek tervezésével, fejlesztésével és támogatásával foglalkozik. Leggyakrabban linuxos biztonsági témákban tart előadásokat.

  • 18:45
  • A hackerek már a spájzban vannak
  Az előadásról

  Az Internet of Things ugyan egy meglehetősen üres buzzword, de az nem vitás, hogy megállíthatatlan az a folyamat, mely a kényelmi funkciók sokasága érdekében az összes elektronikus eszközünket az internetre kapcsolja. Elég a már mindenhol elterjedt okos telefonokra, televíziókra és médialejátszókra gondolni, de ezen túl a mobil alkalmazásokkal vezérelhető mosógépek, hűtőszekrények, klíma és riasztóberendezések sem mennek már ritkaságszámba. Nem kell nagyon paranoidnak lenni ahhoz, hogy belássuk ezek az eszközök újabb és újabb kockázati forrást jelentenek otthonunkban. Főleg úgy, hogy ezek jelentős része még csak titkosított kommunikációra sem képes, mi több tudomásunk nélkül szolgáltat információkat felhasználói szokásainkról. Az előadásban azt szeretnénk bemutatni, hogy csupa ingyenes eszköz felhasználásával miként érhetjük el, hogy a kényelmi funkciók megtartása mellett, nagyobb biztonságban érezhessük magunkat.

  Pfeiffer Szilárd

  fejlesztési vezető, Balabit

  Szilárd közel tíz éve szenior szoftverfejlesztőként dolgozik a BalaBit IT Security csapatában. A proxy technológiák és az alkalmazásszintű határvédelmi megoldások szakértője. A nyílt forráskódú közösségek aktív tagja és zászlóvivője. Rendszeresen tart előadásokat és tréningeket hazai konferenciákon, grafomániájának pedig aktív bloggerként hódol, mi több publikációi rendszeresen jelennek meg a hazai médiában is.

Sörözés

Ha tetszik a program, csatlakozz hozzánk!

A HWSW informatikai kiadó rendezvényein is ugyanazt a filozófiát követjük, mint informatikai kiadványainknál: a tartalom szent és sérthetetlen.
A tartalomhoz az arculatot a mito adta.

Kapcsolat

Így juthatsz oda

 • Autóval

  A HWSW free! helyszíne az AnKERT, amely a 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33. szám alatt található és nem azonos az Anker közben levő hellyel. A környéken a parkolás nem egyszerű feladat, és sörözés után úgysem fogsz tudni hazavezetni, ezért inkább a tömegközlekedést javasoljuk. Ha autóval érkezel, a szomszédos utcák némelyikében (pl. Nagymező utca, Zichy Jenő utca, Székely Mihály utca, Kazinczy utca) találsz fizető parkolót.

 • Tömegközlekedéssel

  Az AnKERT-et a legkönnyebben az M1 földalatti Opera megállójától lehet elérni gyalog, de nincs messze az Arany János utca (M3) vagy a Deák tér (M2, M3) metrómegálló sem. A 4-6 villamosok Oktogon megállójától is csak pár perc séta a HWSW free! helyszíne. Ne felejtsd el, hogy a HWSW free! helyszíne (AnKERT, 1061. Budapest, Paulay Ede utca 33.) nem azonos az Anker közben levő hellyel.

scrollTop