App!mobile

Mobiltermék-fejlesztői konferencia

A nem túl alapos szemlélő azt hiheti, hogy a mobilos és webes világban éppen szélcsend van és nem történik semmi, pedig a legelemibb forradalom zajlik. A ma sikeres vállalatok már nem szűk értelemben vett okostelefonos programokban gondolkodnak, hanem azt vizsgálják meg, mi a célcsoport problémája, milyen eszközökön keresztül szeretnék ezt megoldani, milyen élethelyzetekben tudják kiszolgálni még jobban ügyfeleiket.


A fejlesztők számára minden eddiginél fontosabb, hogy robusztus, stabil háttérintézményeket húzzanak fel, amit aztán kivezethetnek az igények szerint a különböző felületekre, ahol a felhasználó természetes módon lép interakcióba a szolgáltatással. Anélkül, hogy tanulnia kellene, anélkül, hogy alkalmazkodnia kellene. A következő évek fejlődése, így az App!mobile konferencia is a kényelemről, a használhatóságról, természetességről a valódi élethelyzetek felismeréséről szól.


Az előadók között ugyanúgy találunk majd friss, új utakat kereső startupokat, mint kipróbált, nagyobb vállalatoknál edződött szakértőket. Idén már nem csak biztatjuk közönségünket a nemzetközi piac megismerésére, magunk is hozunk követendő példákat.


A program gerincét továbbra is a fejlesztői, az üzleti és a UX-szekciók adják, ahol a legfrissebb szakértői trendeket mutatjuk meg a szokásos alapossággal. Az idei év kiegészítő témaköre az e-kereskedelem és a médiafelületek, ahol mindennél fontosabb a hatékonyság és a teljesítmény. Idén először 2 napos lesz a konferencia, az első klasszikus konferencia napot egy szűkebb, fókuszáltabb, mély szakmai tartalmakat adó workshop nap követi majd.


A HWSW kiadó App! rendezvény- és képzéssorozatának részeként idén már harmadszor megrendezésre kerülő App!mobile mobiltermék-fejlesztői konferencia a hazai szakma legnagyobb fóruma, melyre idén már 750 vendéget várnak a szervezők.

Kiemelt támogatók

 • Windows 8
 • Windows Phone
 • Mobiltárca
 • Microsoft
 • HTC
 • Appra magyar!
 • Mito

Plenáris előadások (Színházterem)

UX szekció (Színházterem)

Dev szekció (Üvegterem)

Biz szekció (Kupolaterem)

eKereskedelem szekció (Kupolaterem)

Dev workshop

 • App!Képzés Fejlesztés

  • 09:00
  • Android play services és API level 18-19 (A terem)
  Az előadásról

  Az előadás keretein belül ismertetésre kerülnek az Android 4.3 újdonságai, beszélünk a következő verzió várható fejlesztéseiről, valamint az Android Studio képességeiről. Példákon keresztül bemutatjuk többek között a megújult helymeghatározási képességeket és a szenzorok használatát, szó lesz az új felhasználói felület elemekről és animációkról, valamint a hálózati kommunikációt érintő újdonságokról. A workshop kitér a megújult SupportLibrary-re is, melynek segítségével még hatékonyabban támogathatók a korábbi Android készülékek. Végül gyakorlati példán keresztül bemutatjuk az alkalmazások hatékonyság-vizsgálatára használható eszközöket.

  Ekler Péter

  egyetemi adjunktus/csapatvezető, AutSoft, BME VIK AUT

  2007-ben végeztem a BME VIK AUT tanszékén, de már az egyetem alatt is több Java közeli projekten dolgoztam. Diploma után doktoranduszként tevékenykedtem az AUT tanszéken, mellette pedig több mobil, backend (Java) és adattárház technológiákat érintő projektben vettem részt. Az Android platformmal már az első elérhető beta verzió óta foglalkozom, oktatom és több projektben is részt veszek, ahol mobil megoldásokra, illetve az őket kiszolgáló háttér rendszerek tervezésére és kialakítására van szükség. Jelenleg aktív oktatóként, illetve technikai és csapatvezetőként dolgozom.

  • 09:00
  • iOS7 fejlesztői újdonságok a gyakorlatban (B terem)
  Az előadásról

  A workshopon példákon keresztül áttekintjük az iOS 7 programozói szempontból érdekes újdonságait. Szó lesz az Xcode 5 és az Objective-C újításairól, áttekintjük az iOS 7 alkalmazások felhasználói felületének programozását érintő változásokat és röviden kitérünk több izgalmas témára, mint például a UIKit Dynamics fizikai motor, az új multitasking modell és a Javascript kódok integrációját biztosító JavaScriptCore.

  Kelényi Imre

  egyetemi adjunktus, iOS technical lead, BME

  Imre több mint 10 éve foglalkozik mobilszoftver-fejlesztéssel. Készített alkalmazásokat Symbianra (pl. a világ első mobilos BitTorrent kliensét), Windows Phone-ra, de az utóbbi években már főként csak az iOS-re koncentrál. Oktat a BME-n, az AIT-n és különféle helyeken tart tanfolyamokat, többek között a HWSW App! képzésben. Az oktatás mellett iOS technológiai vezetőként dolgozik a BME-AutSoft Kft-nél, ahol próbál minél több időt tölteni a tényleges fejlesztéssel.

  • 10:30
  • Szünet
  • 11:00
  • Windows 8.1 Modern alkalmazásfejlesztés .NET fejlesztőknek (A terem)
  Az előadásról

  A workshop olyan .NET (C#) fejlesztőknek szól, akik még nem írtak Windows 8 Modern alkalmazást, de szeretnének belevágni. Prezentáció nélkül, gyakorlatokon keresztül mutatjuk be a Modern alkalmazások írásának technikai feltételeit és módját. Célunk megmutatni, hogy .NET fejlesztői tudással mindössze néhány órás "különbözeti képzés" kell ahhoz, hogy valaki a Modern alkalmazások terén is jártas legyen!

  Farkas Bálint

  Technical Evangelist, Microsoft

  Bálint 10 éves kora foglalkozik informatikával. Microsoft rendszereken kezdte és az elmúlt 18 évben ezen nem is változtatott. Igyekszik lépést tartani a szakma rohamos fejlődésével, most épp a felhővel és adattudományokkal foglalkozik.

  • 11:00
  • HTML5 megoldások Firefox OS-ben (B terem)
  Az előadásról

  A workshopon bemutatom hogyan induljunk neki egy Firefox OS alkalmazás fejlesztésének. Készítünk egy teljesen offline web alkalmazást ami megmozgatja a telefont és megtudhatjuk, hogyan lehet egy kész mobilfelülettel rendelkező weboldalból alkalmazást készíteni. Szó lesz még fejlesztőeszközökről, API-król és Firefox Marketplaceről továbbá kipróbálhatóak lesznek a Firefox OS fejlesztői készülékek.

  Nagy Gergő

  szoftvermérnök, Mozilla Team

  Hétköznapokon szoftvermérnök az EPAM-nál, mellette a Mozilla Firefox OS Engagement Team lelkes tagja.

  • 12:30
  • Szünet
  • 13:00
  • Zotonic: Erlang alapú tartalomkezelő rendszer valós idejű webalkalmazasokhoz (A terem)
  Az előadásról

  Egy rövid áttekintés az Erlang programozási nyelvről, majd bemutatjuk a Zotonic tartalomkezelő rendszert illetve annak néhány erdekességeit: egyszerűsített WebSocket támogatás, MQTT integráció, tartalom-föderáció.

  Erdődi Atilla

  szoftvermérnök, Science Rockstars
  • 15:00
  • A workshopok zárása

UX workshop

 • App!Képzés Felülettervezés

  • 09:00
  • Business Model - Validate User Stories with the Lean Canvas
  Az előadásról

  We'll use the Lean version of the Business Model Canvas to define the business model, and focus in on the user's needs in order to identify a hierarchy of tasks.

  Abe Han

  alapító, Works.IO

  Co-founder and CEO of Works.io, and a UX Designer since 2005, when I earned my degree in Interaction Design. I've worked on many web and mobile projects in small and big teams, in agencies, freelance, and corporate. What I've seen over the years is that while everyone agrees UX is important, it often gets cut first when time and budget constraints inevitably arise, probably because it is the 'invisible design', that until recently, was hard to measure the value of. Recently, I started my own company, and was faced with the same problem: especially as a startup, not enough time and/or resources to dedicate for proper UX. However, I can't just ignore UX, because UX is not just a set of tasks, it is a way of thinking; that's why the Lean Startup movement that focuses on users (customer development) clicked with me, as it seems to also have with many other UX professionals in the startup world. Hence, the natural emergence of the hybrid: Lean UX. While there are now several books on the subject of Lean UX, I'm not going to elaborate on the philosophies or specific methodologies, rather I will share a practical example of what it looks like from a UX Design perspective when building a web app, in the lean way. I went through a startup accelerator (StartupYard 2013 in Prague) where I learned in workshops and from many mentors, about Lean Startup, and have since put that knowledge into practice. This workshop aims to highlight what I think are the key points in that process, so that at the end, you will see where UX fits into product development, why it's important, and how to get started.

  • 10:00
  • Szünet
  • 10:30
  • Prototype - Bootstrap the Wireframe
  Az előadásról

  Starting with paper sketches, we'll go directly to html layouts with Bootstrap. Using a front-end framework is quick and easy enough to replace other wireframing tools.

  Abe Han

  alapító, Works.IO

  Co-founder and CEO of Works.io, and a UX Designer since 2005, when I earned my degree in Interaction Design. I've worked on many web and mobile projects in small and big teams, in agencies, freelance, and corporate. What I've seen over the years is that while everyone agrees UX is important, it often gets cut first when time and budget constraints inevitably arise, probably because it is the 'invisible design', that until recently, was hard to measure the value of. Recently, I started my own company, and was faced with the same problem: especially as a startup, not enough time and/or resources to dedicate for proper UX. However, I can't just ignore UX, because UX is not just a set of tasks, it is a way of thinking; that's why the Lean Startup movement that focuses on users (customer development) clicked with me, as it seems to also have with many other UX professionals in the startup world. Hence, the natural emergence of the hybrid: Lean UX. While there are now several books on the subject of Lean UX, I'm not going to elaborate on the philosophies or specific methodologies, rather I will share a practical example of what it looks like from a UX Design perspective when building a web app, in the lean way. I went through a startup accelerator (StartupYard 2013 in Prague) where I learned in workshops and from many mentors, about Lean Startup, and have since put that knowledge into practice. This workshop aims to highlight what I think are the key points in that process, so that at the end, you will see where UX fits into product development, why it's important, and how to get started.

  • 11:30
  • Szünet
  • 12:00
  • Launch - Responsive MVP (First Impressions Count!)
  Az előadásról

  Since we're using the Bootstrap front-end framework, responsiveness is already baked in! We just have to adjust for different devices, and we already know what's important from our Validated User Stories. This is where it all comes together.

  Abe Han

  alapító, Works.IO

  Co-founder and CEO of Works.io, and a UX Designer since 2005, when I earned my degree in Interaction Design. I've worked on many web and mobile projects in small and big teams, in agencies, freelance, and corporate. What I've seen over the years is that while everyone agrees UX is important, it often gets cut first when time and budget constraints inevitably arise, probably because it is the 'invisible design', that until recently, was hard to measure the value of. Recently, I started my own company, and was faced with the same problem: especially as a startup, not enough time and/or resources to dedicate for proper UX. However, I can't just ignore UX, because UX is not just a set of tasks, it is a way of thinking; that's why the Lean Startup movement that focuses on users (customer development) clicked with me, as it seems to also have with many other UX professionals in the startup world. Hence, the natural emergence of the hybrid: Lean UX. While there are now several books on the subject of Lean UX, I'm not going to elaborate on the philosophies or specific methodologies, rather I will share a practical example of what it looks like from a UX Design perspective when building a web app, in the lean way. I went through a startup accelerator (StartupYard 2013 in Prague) where I learned in workshops and from many mentors, about Lean Startup, and have since put that knowledge into practice. This workshop aims to highlight what I think are the key points in that process, so that at the end, you will see where UX fits into product development, why it's important, and how to get started.

  • 13:00
  • A workshopok zárása

Biz workshop

Ha tetszik a program, csatlakozz hozzánk!

Az App! a HWSW informatikai kiadó konferencia- és képzésmárkája. Filozófiánk itt is ugyanaz, mint informatikai kiadványainknál: a tartalom szent és sérthetetlen. A tartalomhoz az arculatot a mito adta, a hírünket pedig a Karmamédia viszi a közösségi médiában.

Kapcsolat

Így juthatsz oda

 • Autóval

  A rendezvény a MOM Kulturális Központban kerül megrendezésre (1124 Budapest, Csörsz u. 18.). A helyszín nem MOM Bevásárlóközpontban található!


  Parkolni a MOM Park Bevásárlóközpont vagy a Larus Étterem és Rendezvényközpont mélygarázsában lehet, amely a Jagelló útról közelíthető meg. A parkolás mindkét helyszínen fizetős.

 • Tömegközlekedéssel

  A Széll Kálmán tér vagy a Déli pályaudvar felől érkezve a 61-es villamos Csörsz utcai megállójánál kell leszállni, a Ferenciek teréről pedig a 8-as vagy 112-es busz BAH-csomópont megállójáig kell utazni, innen a Gesztenyés-kerten keresztül pár perces sétával elérhető a MOM Kulturális Központ (1124 Budapest, Csörsz u. 18.). A helyszín nem MOM Bevásárlóközpontban található!

Médiatámogatók

scrollTop