App!system

Vállalati mobilitás és szoftverszolgáltatások konferencia

A konferencia egyik témája a konzumerizáció, BYOD (bring your own device) vagy vállalati mobilitás -- mindegy hogy nevezzük, cégmérettől és tevékenységtől függetlenül fontos informatikai trendről van szó, ami megváltoztatja az IT-vel kapcsolatos elvárásokat. Az alkalmazottak oldaláról egyre erősebb igény, hogy mobil eszközeiket, okostelefonjaikat és tabletjeiket a vállalati infrastruktúrán, vállalati adatok elérésére használják. Ez szervezettől függően jelentheti a céges eszközök bevezetését vagy a kintről hozott termékek integrációját, a vállalati adatokhoz hozzáférő, a hálózatra felkéredzkedő eszközökre azonban mindenképpen figyelni kell. Hogyan kezelje ezt a problémát az IT szűkös erőforrásaival?


A rendezvény másik kiemelt témája a szoftverszolgáltatások bevezetése. Ezek terjedése a mobilitással kéz a kézben jár, ami elmossa az IT-infrastruktúra határait -- akkor miért ne jöhetne a szoftver is házon kívülről? A szolgáltatásként nyújtott IT nyomás alá helyezi a házon belül működő informatikát, a gazdasági érvekkel nehéz vitatkozni, a palotaforradalomból viszont lehet békés, minden fél számára értékes átmenet, ha az IT megfelelően felkészül a változásokra és konstruktívan vesz részt a kialakuló párbeszédben. Vajon egy SaaS bevezetés kapcsán milyen kérdésekre számítson az informatika az üzlet felől? Erről is szól a konferencia.


A HWSW kiadó App! rendezvény- és képzéssorozata a tavalyi évben már több, mint 1000 látogatót fogadott. A sorozat részeként tavaly tartottuk meg első vállalati informatikával foglalkozó App! rendezvényünket, amelynek témája akkor a felhős infrastruktúra- és platformszolgáltatások voltak, fejlesztői és üzemeltetői szemmel. Az App!system konferencia célja évről évre feltérképezni a vállalati informatika legfrissebb trendjeit, az év legnagyobb újdonságait és a legnagyobb figyelemre számot tartó változásait.

Főtámogató

 • T-Systems

Kiemelt támogatók

 • Blackberry
 • Microsoft
 • Synaptel
 • NewCotrading
 • Mito
 • IVSZ
 • AIDA

Programok május 23. (csütörtök)

 • Színházterem

Plenáris előadások (Színházterem)

  • 09:00
  • Megnyitó

  Gálffy Csaba

  főszerkesztő, HWSW

  Csaba 2011-ben csatlakozott a HWSW szerkesztőségéhez, munkája főként a nagyvállalati számítógépes rendszerek alkalmazott technológiái, valamint a terület meghatározó gazdasági és üzleti trendjeinek elemzése.

  Bodnár Ádám

  főszerkesztő, HWSW

  Ádám 2000 óta a HWSW munkatársa, 2004 óta főszerkesztője, leginkább vállalati informatikáról, gazdasági és technológiai témákról ír.

  • 09:05
  • Ha nem mobil, akkor mi?
  Az előadásról

  A számítástechnika és a mobilitás összekapcsolása a jelek szerint gyökeresen átalakítja életünket. Kérdés, hogy ez egyfelől mennyire szükségszerű; másfelől pedig amennyiben az (vagy éppen ellenkezőleg: nem az), akkor hogyan tovább.

  Galántai Zoltán

  egyetemi docens, BME

  Zoltán jövőkutató és író, jelenleg egy tudományos románcon dolgozik. Eddig mintegy két tucat tudományos, tudományos-fantasztikus és szépirodalmi műve jelent meg; kedvenc időtöltései az olvasás és az írás. Korábban többek között az MTA Jövőkutatási, majd Tudomány- és Technikatörténeti Komplex Bizottságának titkára volt.

  • 09:30
  • Nyomás alatt a vállalati IT
  Az előadásról

  A cloud computing, a mobilitás, a közösségi média és az információelemzés egy szempillantás alatt átalakítja azt, amit ma a vállalati IT-ről gondolunk. Hol és mit fognak dolgozni az informatikusok, ha már minden szolgáltatást a felhőből vásárol meg az üzlet - és mit kell ehhez már most megtanulniuk?

  Papp László

  képviseletvezető, Gartner

  László az i-Tango Kft. tulajdonos-ügyvezetője, amely 2011 óta látja el a Gartner magyarországi képviseletét. 1992-ben végzett a Debreceni Egyetem programozó matematikus szakán. 1992-95 között a BBL Consultingnál üzletfejlesztéssel és minőségbiztosítással foglalkozott. 1996-tól 10 éven keresztül a Pannon GSM-nél töltött be különböző pozíciókat, utoljára az üzleti szegmensért felelős vezetői posztot. 2006-2010 között az informatikai és vezetési tanácsadással foglalkozó Stratis pénzintézeti, majd versenyszektorokért felelős vezetője volt.

  • 09:55
  • A vállalati mobilitás Magyarországon
  Az előadásról

  Nézzünk a mélyére, mit is takar a 4 betű: BYOD! A kérdéskör sokkal messzebbre vezet, mint ahogy azt elsőre gondolnánk.

  Sugár Mihály

  Vezető tanácsadó, BellResearch

  Mihály 2003 óta a BellResearch vezető tanácsadójaként járul hozzá a távközlési és az informatikai szolgáltatók és szállítók piaci sikereinek megalapozásához. Nevéhez számos sikeres publikáció, újságcikk és előadás fűződik. Főbb szakterületei az üzletfejlesztés, a stratégiaépítés, a szolgáltatásmenedzsment, a termékfejlesztés, a kapcsolatmenedzsment és általában az üzleti marketing kérdései.

  • 10:20
  • A mobilitás biztonsági kihívásai
  Az előadásról

  A mobileszközök biztonsága az egyik legérdekesebb kérdés napjainkban, ezért előadásomban ezek jelenlegi szabályozási és technológiai biztonsági irányait tekintem át.

  Dr. Krasznay Csaba

  IT biztonsági tanácsadó, HP Magyarország

  Csaba 2003-ban szerezte meg diplomáját a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Kar villamosmérnöki szakán. Jelenleg a HP Informatikai Kft.-nél dolgozik, mint informatikai biztonsági tanácsadó. Elnökségi tagja az ISACA magyar tagozatának, a Magyary E-közigazgatástudományi Egyesületnek és a Magyar Elektronikus Aláírás Szövetségnek, tagja az Önkéntes Kibervédelmi Összefogásnak és az IVSZ Biztonsági Munkacsoportnak. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem adjunktusa, kutatási témája az elektronikus közigazgatási rendszerek biztonsága. 2011-ben az "Év Útmutató Biztonsági Szakemberének" választották.

  • 10:45
  • Kávészünet

Vállalati mobilitás szekció (Színházterem)

  • 11:15
  • Mobil üzleti alkalmazások az emailen és naptáron túl
  Az előadásról

  Milyen trendek határozzák meg a mobilizáció fejlődését, mik a tipikus igények az ügyfelek részéről, melyek azok a platformfüggetlen mobiltechnológiai újdonságok, amelyek meghatározóak világszerte több ezer vállalatnál?

  Berczik Márton

  Üzletfejlesztési menedzser, SAP Hungary

  Márton az SAP üzletfejlesztési területén dolgozik negyedik éve, főbb szakmai kompetenciái közé tartoznak az innovatív technológiai megoldások, mint az SAP memóriaalapú megoldásai és mobilitás. Az SAP-nál 11 éve dolgozik, széles tapasztalatokkal bír üzleti megoldások szállításában és sokrétű ügyfélkapcsolatokkal rendelkezik az informatikai piacon.

  • 11:40
  • Digitális tartalom, vagy vállalatirányító rendszer?
  Az előadásról

  A legegyszerűbb elektronikus üzleti folyamatok sem képezhetők le direkt módon a mobil kliensekre. Előjönnek az üzleti szoftverfejlesztés szükséges lépései, az üzleti folyamat megértésének fontossága. Vajon a vállalatok felkészültek erre? Üzleti szoftverfejlesztőnek tekintik a mobil fejlesztőket? Erre a kérdésre keressük a választ az előadásban.

  Csepeli Csaba

  ügyvezető, AFF Group

  Csaba az AFF Group (Alkalmazás Fejlesztési Fórum Kft.) ügyvezetőjeként elkötelezett megvalósítója és honosítója új mobil technológiáknak, sikeres üzleti modelleknek. A cég vezetőjeként menedzsere volt újszerű mobil alkalmazások fejlesztésének, mobil online szolgáltatások bevezetését lehetővé tevő platfom készítésének, újszerű mobilmarketing eszközök honosításának. Utóbbi években vállalati folyamatok mobilizálásával célirányosan foglalkozik, módszeres megközelítéssel.

  • 12:05
  • Mit tanultunk mobil alkalmazásaink bevezetéséből?
  Az előadásról

  Az előadásban arra keressük a választ, mik lehetnek egy vállalati mobilizációs projekt kátyúi, illetve hogyan kerülhetőek el a "durrdefektek"

  Hans Zoltán

  Szolgáltatás Fejlesztés és Online Irányítás Vezető, AEGON

  Zoltán az AEGON Magyarország Általános Biztosító Zrt. Szolgáltatás Fejlesztés és Online Irányítás területének vezetője. Számos innovatív adatbányászati megoldás: hálózatos csalásfelderítő eszköz, "the next best offer" ajánlási rendszer illetve a hangbányászat (CLEMVoice) bevezetése, kialakítása fűződik a nevéhez. Főbb feladatai közé tartoznak szolgáltatások fejlesztése, online ügyfélkiszolgálás illetve az innovatív megoldások felkutatása. 2012-től számos vállalati mobilizációs projektet irányít.

  • 12:30
  • Ebéd
  • 13:50
  • Mobil eszközök távoli felügyelete Windows Intune segítségével
  • 14:15
  • Mitől lesz vállalati a Wi-Fi?
  Az előadásról

  Minden változik. Az előadás címe is. A tartalma azonban nem: biztonságos és üzemeltethető vállalati Wi-Fi hálózatok - és persze: The wired LAN is dead!

  Kocsis Tamás

  Managing owner, Secure Networx

  Tamás a vállalati Wi-Fi evangelistája, IT security bölcsész.

  • 14:40
  • Hogy válasszunk mobile device management rendszert?
  Az előadásról

  A kapcsolattartáson és az ügyfelekkel történő kommunikáció mellett a vállalatoknak a hatékonyságnövelés és költségmegtakarítás miatt is fókuszba került a mobilitás, azonban nem szabad megfeledkezni arról, hogy ez a sok lehetőség sok veszélyt is hordoz magában, amiket rövid távon be lehet ugyan a szőnyeg alá söpörni de hosszú távon nem érdemes.

  Borbás Sándor

  Szenior Üzletfejlesztési Szakértő, T-Systems Magyarország

  Sándor tapasztalatait 2002 óta gyűjti, a Westel Mobil Rt., majd a Magyar Telekom és leányvállalatainál betöltött különböző B2B Marketing és Üzletfejlesztési pozíciókban. Aktívan részt vett több integrációban amelyek egy tradicionális operátorból egy stratégiai ICT partnerré válás útján adódnak. Jelenleg a T-Systems Magyarország Zrt. Innovációs ágazatában stratégiai és taktikai szintű innovatív projekteket vezet, támogat.

  • 15:05
  • Mielőtt egy mobilos projektbe belevágsz...
  Az előadásról

  A mobileszköz-menedzsment rendszerek integrációjának gyakorlata nagyvállalati környezetben, valós biztonsági kérdések, valamint az MDM új megközelítése.

  Legeza Marcell

  consultant, Sybase Products Hungary

  Marcell két éve dolgozik a Sybase magyarországi képviseleténél mobility területen. Elsősorban alkalmazás-mobilizációval foglalkozik, de ez a terület az eszközmenedzsmenttel karöltve jár szinte minden esetben, így megismerkedhetett az eszközmenedzsment gyakorlati világával is.

  Michaleczky Péter

  senior consultant, Sybase Products Hungary

  Péter hat éve foglalkozik a Sybase mobility termékeivel, azon belül mobileszköz-menedzsmenttel és mobil alkalmazásfejlesztéssel, valamint a mobil megoldások nagyvállalati környezetben történő integrációjával. Egy nemzetközi csapat tagjaként nem csak hazai, hanem külföldi projektekben is részt vett már. A mobility mellett nagyvállalati rendszerek modellezésével (Enterprise Architecture / Information Architecture) is foglalkozik.

  • 15:30
  • Kávészünet
  • 16:00
  • Az Exchange, a mobile device management kőbaltája
  Az előadásról

  Az előadás célja, hogy bemutassa, az Exchange nem csak a leveleink továbbítására használható, hanem rendelkezik olyan funkciókkal melyek sok szervezet mobil eszköz kezelési igényeit lefedik.

  Gömöri Zoltán

  konzulens, Ri-Dent Kft.

  Zoltán szabadúszó IT-konzulensként dolgozik, 20 év szakmai gyakorlattal rendelkezik. Jelenleg kiemelten Microsoft Exchange és Active Directory infrastruktúrák tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Több különböző MCITP és MCSE minősítést szerzett már.

  • 16:25
  • Valódi veszélyt jelentenek a mobilos kártevők?
  Az előadásról

  Az előadás megmutatja, mennyire tekinthetőek reális és közvetlen veszélynek a mobil platformokon terjedő kártevők, és milyen lehetőségek vannak a védekezésre.

  Szappanos Gábor

  Principal Malware Researcher, Sophos

  Gábor fizikusként végzett az ELTE Természettudományi Karán. 2001-ben csatlakozott a Virusbuster csapatához, ahol először a makró- és scriptvírusok elemzésével foglalkozott, 2002-től a víruslabort vezette, 2012-től kutatási igazgatóként dolgozott. 2008 óta az AMTSO (Anti Malware Testing Standards Organization) igazgatótanácsának tagja. 2012 óta a Sophosnál dolgozik, mint Principal Researcher.

  • 16:50
  • Vállalati Wi-Fi üzemeltetési tapasztalatok
  Az előadásról

  Központosított, biztonságos Wi-Fi hálózat szolgáltatása több országon átnyúló, több telephelyes vállalatcsoportnál, extrém körülmények között is.

  Szabó Zsolt

  IT Üzemeltetés Vezető, Infobex Kft.

  Zsolt munkaadója, az Infobex Kft. az Axiál csoport IT-üzemeltetését végzi, Magyarországon kívül Szlovákiában, és Romániában is. A vállalat ügyfelei között főleg mezőgazdasággal, mezőgazdasági gépkereskedelemmel foglalkozó kis- és nagyvállalatok vannak, de Takarékszövetkezet informatikai rendszereit is üzemelteti a cég.

  • 17:20
  • Vállalati Wi-Fi használata az OTP Banknál

  Ujvári Dániel

  rendszermérnök, OTP Bank

  Dániel a BME villamosmérnöki karán végzett, 2005 óta dolgozik az OTP Bank Hálózat Tervezési osztályán (jelenleg Info Kommunikációs Osztály). Szakmai kompetenciái közé tartozik a core network, TDM és IP-telefónia, a videokonferencia rendszerek, illetve a Wi-Fi.

 • A szekció zárása

Szoftverszolgáltatások szekció (Kupolaterem)

Szponzor workshop terem

Ha tetszik a program, csatlakozz hozzánk!

Az App! a HWSW informatikai kiadó konferencia- és képzésmárkája. Filozófiánk itt is ugyanaz, mint informatikai kiadványainknál: a tartalom szent és sérthetetlen. A tartalomhoz az arculatot a mito adta, a hírünket pedig a Karmamédia viszi a közösségi médiában.

Kapcsolat

Így juthatsz oda

 • Autóval

  Parkolni a MOM Park bevásárlóközpont vagy a Larus Étterem és Rendezvényközpont mélygarázsában lehet, amely a Jagelló útról közelíthető meg.

 • Tömegközlekedéssel

  A Széll Kálmán tér vagy a Déli pályaudvar felől érkezve a 61-es villamos Csörsz utcai megállójánál kell leszállni, a Ferenciek teréről pedig a 8-as vagy 112-es busz BAH-csomópont megállójáig kell utazni, innen a Gesztenyés-kerten keresztül pár perces sétával elérhető a konferencia helyszíne.

Médiatámogatók

scrollTop